Göteborg i mitt hjärta

2012-08-30 @ 14:23:00
Tredje dagen har inletts i mitt älskade Göteborg och jag mår helt fantastiskt bra. Från då jag anlände och tills ikväll så ska jag vara hos min faster och Kent som bor i Landvetter och deras hus och trädgård är den plats på jorden som jag trivs allra bäst i. Varje gång jag kommer hit känner jag mig så fantastiskt lugn och harmonisk och dagarna känns så lätta och ljusa. Finns inga bekymmer i världen! Sedan jag var liten har jag och min familj spenderat nästa varje sommar hos min faster här i Göteborg i åtminstone en vecka så jag har väl skapat ett speciellt band med staden och faster genom åren som känns så självklart.
Men ikväll som sagt bär det av mot Göteborg innerstad och stadsdelen Majorna som skulle kunna jämföras lite med Stockholms Söder kan jag tänka mig? Min fina kusin Negar ska ta emot mig tills den 6e och det känns minst lika fantastiskt där som hos faster. Negar känns mer som min storasyster än som min kusin. Känns nästan konstigt att tänka att vår relation inte är närmre än närmsta familj, hon är ljuv som en sommaräng! hihi. Och hon kvittrar vackrare än vårfåglarna dessutom med sin operasång. Jag hoppas på att lyckas pricka in nån konsert medan jag är här. 
Men nu tänkte jag dela med mig lite detaljbilder från fasters hus från morgonen efter att jag anlände.

I köket har jag dom bästa stunderna. Att fixa frukost och lunch är dagens höjpunkter.

Faster och Kent är väldigt trädgårdsintresserade så här och var kan man hitta små kvistar och plantor som man bara kan försöka gissa sig till vad dom väntas bli för något.

Äppel päppel pirum parum.

Som sagt, gissa!
Utsikten från köksfönstret. Och det här är bara bakgården av trädgården kan man säga.

Direktimport från trädgården.

Faster och Kent är riktiga hejare på fjällvandrig och resor och har en fin vägg med några utklipp från dessa.

Så fick jag plötsligt ett sug efter Amerikanska pannkakor. Konstigt eftersom jag varken ätit eller gjort dom förut..
Gissa om det var gott! Hittade dessutom Kanadensisk maple syrup hämtad från Kanada och Amerikanska blåbär från trädgården. Perfekt!
 
Imorgon eller senare idag ska jag försöka lägga ut bilder från min och fasters vandring i Botaniska trädgården igår kväll. Det var himla fint väder och miljön kan ni ju gissa er till. Adjö så länge!

BBQ party på franska

2012-08-25 @ 22:27:20
Igår var vi bjudna hem till Anne och Ludovic tillsammans med två andra familjer för lite hederlig grillfest och det var så himla, himla trevligt! Jag var lite nervös innan vi kom dit då jag var väl medveten om att alla skulle prata väldigt snabb franska hela kvällen och jag skulle säkert bli måltavla för en hel del frågor. Men alla var supertrevliga och vet ni vad? Jag kan ärligt säga att jag förstår faktiskt franska nu! Även om jag fortfarande trevar lite när jag själv ska prata så känns det fantastiskt att kunna sitta vid ett matbord med fransktalande vuxna och hänga med i samtalen. Fin känsla! 
Under min tid här i Belgien har jag fått ta del av lite kultur också. Som att när man går på middag så står det alltid framme en massa olika aptitretare och man bir snabbt serverad ett glas "apéritif", lite dryck att värma upp magen helt enkelt. Medan man åtnjuter allt det goda står man och pratar, skrattar och har det allmänt trevligt. Alltså är det bara jag eller livar det franska språket i allmänhet upp stämningen? Allt känns så hjärtligt varmt.
Vi hade hoppats på solsken men gick moln och lite regnskurar då och då. Men det stoppade oss inte utan vi bestämde oss för att äta ute i trädgården som planerat bara det att vi fick ta till med lite parasoller och koftor också. Det serverades en mängd olika spett, korvar och moster hade fixat lite persisk kebab också som verkligen uppskattades! På bordet stod det karaffer med rosévin och baguetter såklart och middagen pågick i timmar ute i trädgården tills det mörknade och blev dags för lite eld på gräsmattan. Vi skulle nämligen grilla smores! Och mellan smorsen fick jag pröva på starka värmande drycker vilket var kul! Men det bästa på hela kvällen var det som serveras sist, efterrätten. För första gången i mitt liv blev det dags för mig att äta min allra första Crème brûlée och det var himmelskt. Denna magiska efterrätt stod verkligen uppemot sitt rykte och förjtänar alla goda ord som det får. GOTT!
Mer har jag nog inte att säga utan har jag missat nått hoppas jag att lite bilder ska fylla i det saknade. Det var hur som helst en fin kväll att avsluta min vistelse i Belgien denna sommar. För på måndag mina vänner korsar jag svenska gränsen.

Sushi time!

2012-08-19 @ 20:40:08
Som sagt var jag och moster och åt lite sushi i en av dom större städerna i Belgien vid namn Charleroi. Alltså det var bara så himla gott!! Hoppas jag får chansen att äta där någon fler gång.