Nästa Nivå

2014-12-29 @ 01:49:00
Jag har genom mina första 20 år varit en fullfjädrar pop-rock-indie-soul lyssnare. Mina spotifylistor har varit proppade med artiser som Adele, Mandio Diao, Amy Winehouse, Coldplay, Regina Spektor osv. Den enda duon som egentligen skilde sig från denna skara och träffade en annan genre var Snook. Det enda ljudet av hiphop ur mina högtalare har varit från grabbarna Linnros och Adams-Ray. Ända fram till mitt 21a år. 
Någonstans byttes gitarriffen och pianoslingorna ut mot tunga bas beats och kraftiga textrader från en annan värld. Och jag insåg att jag gillar det skarpt. Jag gillar det bättre. Musiklyssnande brukar handla mycket om igenkänningsfaktor och tryggheten i att kunna relatera till texter. Det är ingenting jag kan applicera på mitt hiphop-lyssnade men det är exakt det som gör det så bra. Det är en värld som jag aldrig har befunnit mig i, en livsstil som på så få sätt liknar min egen och ett sätt som jag aldrig har använt min egen röst på. Det är hårt, det är naket, det är hiphop.
 
Varför detta snack om hiphop? Snubblade över en miniserie Nästa Nivå som spelats in i samarbete med 5 välkända hiphopakter i färd med att hjälpa 5 nya talanger. Att ge dom samma chans in i musikvärlden så som dom själva en gång fick. Vid ratten hittar vi Adam Tensta, MÅSTE SES! De två första avsnitten hittar du nedan. Gillar framförallt avsnitt #2 med Joy, vilken brud! Och blir du sugen på mer klickar du dig in här.


Julen 2014

2014-12-25 @ 16:24:00
Mys, mys och ännu mer mys! Vilken härlig första vecka på jullovet jag har haft! Hann med en sista drink-och spelkväll med några fina vänner. Lappen som ni kommer skåda på en av bilderna är Arvids något onyktra associationer till Frankrike. Skrattade tills jag kiknade den kvällen och påbörjade även min rapkarriär. Har ni tur kanske det dyker upp en video i framtiden som bevis.
Hur som började denna julen med att vi fick överraskningsbesök från Stockholm, en av mina gudföräldrars döttrar (som jag kallar storasyster) och pojkvän pallrade sig upp till vårt vita vinterland och förgyllde julen! Har i princip spenderat hela veckan med dom.
Annars så har jag hunnit med second hand-shopping, julklappsshopping, massvis med godsaker och gómat, promenad i vintersolen längst älven,  julklappsutdelning och familjemys. Har verkligen förätit mig på allt det går att föräta sig på. Kanske dags att damma av IKSU-kortet efter denna ledighet? Officiellt mitt jullöfte.
Har knappt tid att sitta vid datorn så passar bara på att slänga in en hög med bilder från dessa dagar.
Hoppas ni alla har haft det och har det bra vart ni än i världen är. Att ni slipper frysa, inte går hungriga och framförallt har någon att krama om. GOD JUL!
 
 

Dom jävlarna ska skjutas

2014-12-19 @ 08:18:00
Snubblade över en trailer på fina Flora Wiströms blogg med titeln "Dom jävlarna ska skjutas" och ett gäng tuffa brudar som stillbild i videofönstret. Klart jag trycker play och det borde verkligen du också göra!
Första reaktionen var hur vulgärt och extremt det kändes men sen slog det mig att det är precis så det är. Tanken bakom denna (förhoppningsvis framtida) serien är så himla rätt i tiden. Grynets gamla goa slagord poppade upp i mitt huvud "Ta ingen skit!" och det är precis så den här serien känns. Lite Män som hatar kvinnor över det hela och en massa girlpower.
Såhär beskriver skaparna serien själva:
"The Wolves" (aka Dom jävlarna ska skjutas) is an action-packed drama with black comedy influences - about a group of women who want justice in society."

Kommer helt klart höja en hel del kritiska och arga röster men allra mest känns den viktig. Den är tung och befriande på samma gång. Om du blev sugen på att veta mer kan du klicka dig in på www.DJSS.se, men nu tryck play: