Göteborg i mitt hjärta

2012-08-30 @ 14:23:00
Tredje dagen har inletts i mitt älskade Göteborg och jag mår helt fantastiskt bra. Från då jag anlände och tills ikväll så ska jag vara hos min faster och Kent som bor i Landvetter och deras hus och trädgård är den plats på jorden som jag trivs allra bäst i. Varje gång jag kommer hit känner jag mig så fantastiskt lugn och harmonisk och dagarna känns så lätta och ljusa. Finns inga bekymmer i världen! Sedan jag var liten har jag och min familj spenderat nästa varje sommar hos min faster här i Göteborg i åtminstone en vecka så jag har väl skapat ett speciellt band med staden och faster genom åren som känns så självklart.
Men ikväll som sagt bär det av mot Göteborg innerstad och stadsdelen Majorna som skulle kunna jämföras lite med Stockholms Söder kan jag tänka mig? Min fina kusin Negar ska ta emot mig tills den 6e och det känns minst lika fantastiskt där som hos faster. Negar känns mer som min storasyster än som min kusin. Känns nästan konstigt att tänka att vår relation inte är närmre än närmsta familj, hon är ljuv som en sommaräng! hihi. Och hon kvittrar vackrare än vårfåglarna dessutom med sin operasång. Jag hoppas på att lyckas pricka in nån konsert medan jag är här. 
Men nu tänkte jag dela med mig lite detaljbilder från fasters hus från morgonen efter att jag anlände.

I köket har jag dom bästa stunderna. Att fixa frukost och lunch är dagens höjpunkter.

Faster och Kent är väldigt trädgårdsintresserade så här och var kan man hitta små kvistar och plantor som man bara kan försöka gissa sig till vad dom väntas bli för något.

Äppel päppel pirum parum.

Som sagt, gissa!
Utsikten från köksfönstret. Och det här är bara bakgården av trädgården kan man säga.

Direktimport från trädgården.

Faster och Kent är riktiga hejare på fjällvandrig och resor och har en fin vägg med några utklipp från dessa.

Så fick jag plötsligt ett sug efter Amerikanska pannkakor. Konstigt eftersom jag varken ätit eller gjort dom förut..
Gissa om det var gott! Hittade dessutom Kanadensisk maple syrup hämtad från Kanada och Amerikanska blåbär från trädgården. Perfekt!
 
Imorgon eller senare idag ska jag försöka lägga ut bilder från min och fasters vandring i Botaniska trädgården igår kväll. Det var himla fint väder och miljön kan ni ju gissa er till. Adjö så länge!