Nästa Nivå

2014-12-29 @ 01:49:00
Jag har genom mina första 20 år varit en fullfjädrar pop-rock-indie-soul lyssnare. Mina spotifylistor har varit proppade med artiser som Adele, Mandio Diao, Amy Winehouse, Coldplay, Regina Spektor osv. Den enda duon som egentligen skilde sig från denna skara och träffade en annan genre var Snook. Det enda ljudet av hiphop ur mina högtalare har varit från grabbarna Linnros och Adams-Ray. Ända fram till mitt 21a år. 
Någonstans byttes gitarriffen och pianoslingorna ut mot tunga bas beats och kraftiga textrader från en annan värld. Och jag insåg att jag gillar det skarpt. Jag gillar det bättre. Musiklyssnande brukar handla mycket om igenkänningsfaktor och tryggheten i att kunna relatera till texter. Det är ingenting jag kan applicera på mitt hiphop-lyssnade men det är exakt det som gör det så bra. Det är en värld som jag aldrig har befunnit mig i, en livsstil som på så få sätt liknar min egen och ett sätt som jag aldrig har använt min egen röst på. Det är hårt, det är naket, det är hiphop.
 
Varför detta snack om hiphop? Snubblade över en miniserie Nästa Nivå som spelats in i samarbete med 5 välkända hiphopakter i färd med att hjälpa 5 nya talanger. Att ge dom samma chans in i musikvärlden så som dom själva en gång fick. Vid ratten hittar vi Adam Tensta, MÅSTE SES! De två första avsnitten hittar du nedan. Gillar framförallt avsnitt #2 med Joy, vilken brud! Och blir du sugen på mer klickar du dig in här.